Wie is Daphne Langedijk

Wie is Daphne Langedijk

Gepassioneerd hypnose therapeut met een hart om mensen te helpen op weg naar geluk

Over Daphne Langedijk

Daphne was de naam die mijn ouders mij gaven op 1 december 1982. Ik werd geboren bij toch wel heel bijzondere mensen, Agnes van Enkhuizen was mijn moeder en Pieter Langedijk was mijn vader. Toen ze elkaar leerden kennen in 1978 waren ze de grondleggers van alternatieve geneeswijze, regressie therapie, hypnosetherapie & hooggevoeligheid, en dit in Nederland en België. Mijn moeder Agnes was een vrouw met een missie; alternatieve geneeskunde toegankelijk maken voor iedereen. Mijn vader Pieter was een schrijver in hart en ziel die het zijn missie maakte om complexe wetenschappelijke materie om te zetten in begrijpbare taal voor iedereen. Zo schreef hij in 1978 het allereerste boek over hooggevoeligheid, maar schreef hij ook over de werking van ons zenuwstelsel, de parasympaticus, regressie en hypnose zodat iedereen begreep hoe een lichaam, geest en ziel nu precies werkten.

Je kunt dus wel zeggen dat therapie en het helpen van mensen de basis van mijn leven was, en dit van kinds af aan.

Toch was het voor mij nodig om na mijn schoolperiode mijn eigen weg te vinden en niet klakkeloos het werk van mijn ouders over te nemen. Ik moest het op mijn manier doen. Nu, mijn manier is vooral "hands-on": ik moet het zelf gedaan hebben, zelf meegemaakt hebben zodat ik weet wat en hoe.

Met mijn man Nick trok ik voor 10 jaar naar Dubai om te wonen en werken. Aldaar kregen we 2 fantastische kinderen. De eerste jaren in Dubai werkte ik als Manager voor een internationaal bedrijf, maar al snel voelde ik dat dit type werk (hoe leuk ik het ook vond) niet de juiste voldoening gaf aan mijn ziel. Door het moederschap ontdekte ik mijn natuurlijke aanleg om te willen verzorgen, helpen, steunen en begeleiden. Zo begon de wens om toch ook met mensen te werken steeds sterker te groeien. De connectie die ik voelde met het werk wat mijn ouders deden, begon steeds sterker te worden en ik besloot mijn job op te zeggen om mij full-time te storten op allerhande studies; Coaching, therapie, Massage, Stresscoaching, Anatomie. Daarnaast Leerde mijn moeder mij haar therapie (welke in Nederland de eerste erkende alternatieve therapie was) en van mijn vader leerde ik regressietherapie en hypnosetherapie.

In 2008 verhuisden wij van Dubai naar België zodoende ik mijn praktijk kon beginnen. Mijn eerste bedrijf was Life Balance waar ik me volledig concentreerde op Massagetherapie en Burn-out & Stresscoaching. Daarnaast doceerde ik ook op verschillende scholen. Maar ook hier groeide een steeds groter wordende wens om meer mensen te kunnen helpen en ontstond het idee van een Groepspraktijk

Gezond op Maat groepspraktijk

Groepspraktijk Gezond op Maat

In 2014 opende ik de deuren van Gezond op Maat, het eerste alternatieve gezondheidscentrum van België. Een gezondheidscentrum waar we met een 15-tal therapeuten samenwerken aan meer geluk en gezondheid. 15 verschillende therapeuten die zich in mijn visie konden vinden en die elk een andere therapievorm aanbieden, en dit alles onder 1 dak. Stad Sint-Niklaas vond dit initiatief zo goed dat we in 2015 een award wonnen voor starter van het jaar. Na al het werk dat ik gedaan had om dit te verwezenlijken, was dit het grootste cadeau dat ik mij kon wensen. Het centrum is in de tussentijd een gevestigde waarde geworden in de regio en ver daarbuiten.
Daphne Langedijk Hypnosetherapeute
Daphne Langedijk

Hypnosetherapeut - Daphne Langedijk

Na 10 jaar burn-out en & stresscoaching, doceren en oprichter & zaakvoerder zijn van 3 zaken voelde ik dat ik Klaar was om op een dieper niveau met mensen te werken. Mijn passie om met mensen te werken bleef groeien maar ik wou een andere manier vinden. Ik zocht iets dat weer helemaal van mij was, waar ik al mijn geloof, passie en know how in kwijt kon. Iets waarmee ik mensen kon helpen, maar nu nog dieper en effectiever. Mijn switch naar hypnose is in feite voortgekomen uit verschillende factoren. Omdat ik zelf zodanig beleerd ben, is "in therapie gaan" zo goed als geen optie voor mij. Een coach of psycholoog kan me niet helpen, simpelweg omdat ik ze onder tafel zal praten met mijn eigen kennen. Toen mijn ouders overleden en ik op zoek was naar een manier om het verdriet te verwerken, koos ik logischerwijze voor hypnose. De effectieve manier van behandelen en het snelle effect van de behandelwijze, waren precies waar ik nood aan had.

Ik besloot dan ook enige jaren geleden om mijn hypnose technieken een flinke opfrisbeurt te geven zodoende ik alle nodige bagage heb om andere mensen die "het praten en therapieën" beu zijn,  te helpen om snel en effectief hun doelen te bereik.


Als jonge moeder en carrièrevrouw met een passie voor mensen en vooral vrouwen ondersteunen in het leven van hun beste leven ontdekte ik gedurende de jaren de ideale lifestyle en mindset om gelukkig in het leven te staan. Mijn ervaring met stresscoaching, ontspanning, gezonde leefstijl vul ik nu aan met hypnose zodoende jij dat leven kan leven waar je zo naar verlangt!


Mijn ervaring gecombineerd met de juiste know how zullen jou helpen om te bereiken wat je wilt, en waar jij recht op hebt!  Ik heet je welkom in mijn Hypnosepraktijk