suikerverslaving verhelpen
Daphne
08/18/2022
3 min
0

Suikerverslaving? Zin in zoet verminderen

08/18/2022
3 min
0

Afvallen, het blijft een moeilijke opgave voor veel mensen. Vet verbranden is een struikelblok en zoetigheid links laten liggen vergt vaak nog meer wilskracht dan een dagje zweten in de fitness. Sporten maar niet van snoepgoed af kunnen blijven, zorgt ervoor dat de cijfers op je weegschaal de hoogte zullen blijven inschieten. Gelukkig ontdekken wetenschappers steeds meer voordelen van het tot nog toe onbekende mineraal chroom. Een extra portie chroom zou de zin in zoet drastisch verminderen. Goed nieuws dus voor mensen die een extra duwtje in rug nodig hebben om te kunnen afslanken.

Het gewenste gewicht op je weegschaal

Chroom, ook wel chromium genoemd, is een mineraal. Omdat wetenschappers nog volop bezig zijn het element te ontdekken is er in ons land nog geen aangewezen hoeveelheid die je dient op te nemen, maar in de Verenigde Staten raadt men minimum 35 microgram aan voor mannen, en 25 per dag voor vrouwen. Ons lichaam kan zelf geen mineralen en spoorelementen aanmaken, en dus ook geen chroom. De wetenschap staat nog niet ver in het onderzoek naar chroom, maar er is wel reeds aangetoond dat chroom essentieel is voor een goede werking van het lichaam. Daarom is het dus absoluut noodzakelijk dat je dagelijks je portie chroom opneemt. Chroom speelt een belangrijke rol bij de werking van insuline, het regelen van de bloedsuikerspiegel.

Waar kun je chroom in vinden?

Voedingswaren met erg veel suiker hebben  een nadelige werking op de hoeveelheid chroom in ons lichaam

Chroom kun je vinden in biergist, groenten en vlees. Vooral broccoli en volkorenproducten bevatten veel chroom. Voorlopig is het nog niet bekend of je het mineraal ook in andere voedingsproducten kunt terugvinden. Maar het is wel reeds bekend dat voedingswaren met erg veel suiker een nadelige werking hebben op de hoeveelheid chroom in ons lichaam.

Je kan dan ook zeer goed beginnen met een hypnosesessie om je suikerverslaving en geestelijke behoefte of gewoonte rond suikers en snacken te doorbreken.

Personen die gezond eten zullen dus niet snel een tekort aan chroom hebben, zoetekauwen daarentegen zullen sneller te maken krijgen met te weinig chroom in het lichaam. Kies voor hypnose om de suikergewoonte doorbreken aangevuld met chroom om de suikerbehoefte te stoppen.

Is er een invloed op insuline?

Chroom is dus nodig voor een goede werking van insuline in ons lichaam

Chroom is een mineraal dat ons lichaam nodig heeft. Het spoorelement werd ontdekt toen er bij mensen die sondevoeding kregen symptomen van diabetes de kop op staken. Zij kregen hun dagelijkse portie chroom niet binnen waardoor verschijnselen van diabetes ontdekt werden. Hierdoor werd dus duidelijk dat chroom een belangrijke rol heeft in het stofwisselingsproces.

Chroom is dus nodig voor een goede werking van insuline in ons lichaam. Insuline is een hormoon dat zorgt dat glucose in cellen terecht komt. Dankzij chroom verhoogt de effectiviteit van insuline. Het is belangrijk dat insuline de glucose in de cellen krijgt, enkel op die manier kunnen de cellen aan hun eigen taken beginnen. Zo zorgen cellen voor de productie van energie, hormonen en enzymen. Zoals bijna alles in ons lichaam, hebben die op hun beurt weer een hoop belangrijke taken.

Minder zin in zoet & voldaan gevoel

Tegenwoordig vullen vele afslankproducten met chroomsupplementen de winkelschappen. Hoewel chroom op zich geen effectief afslankmiddel is, is het wél bewezen dat je dankzij een extra portie chroom minder honger zult hebben, maar vooral minder zin in zoet waardoor je toch kunt afslanken. Wie voortdurend honger heeft, overweegt best een hypnose traject voor de virtuele maagband, die de hongergevoels zal wegnemen en zorgt voor een voldaan gevoel met een kleine portie.

Maaltijden overslaan is het slechtste dat je kunt doen wanneer je wilt afvallen. Want zo breng je je stofwisseling in de war waardoor je een lage bloedsuikerspiegel krijgt, met als gevolg dat je extra veel zin hebt in snoepgoed of overeten. via de virtuele maagband leer je om 3 keer per dag op vaste tijdstippen een gezonde en kleine portie eet. zonder de nood of behoefte aan tussendoortjes en extratjes.

Je volledige hongergevoel zal hierdoor ook niet verdwijnen, maar je zult zoetigheid sneller en vooral makkelijker links laten liggen

Heb je het extra moeilijk met suikers te mijden? Dan kan chroom toch helpen om minder zoet te eten en daardoor enkele kilo’s kwijt te spelen en buikvet te verbranden. Deze supplementen zijn bijvoorbeeld een prima toevoeging bij het virtuele maagband traject.  De chroom zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel op peil blijft waardoor jij je makkelijker aan je nieuwe lifestyle van 3 kleine gezonde maaltijden zult kunnen houden.

Reacties